Forbindelsen mellem psykisk sygdom og narkotika / alkohol afhængighed – hvordan hjælper du din teenager overvinde afhængighed

0 BogmærkUngdom med tidligere psykiske lidelser har større risiko for overgang til alkohol og ulovlig narkotikamisbrug ifølge forskningen fra de amerikanske nationalinstitutter for sundhed, hvilket tyder på, at behandling af psykiske lidelser kan hjælpe med at bremse efterfølgende stofmisbrugsforstyrrelser i ungdommen. Ved 18 år var ca. en tredjedel af de unge med tidligere eksisterende psykiske […]

0 Bogmærk

Ungdom med tidligere psykiske lidelser har større risiko for overgang til alkohol og ulovlig narkotikamisbrug ifølge forskningen fra de amerikanske nationalinstitutter for sundhed, hvilket tyder på, at behandling af psykiske lidelser kan hjælpe med at bremse efterfølgende stofmisbrugsforstyrrelser i ungdommen.

Ved 18 år var ca. en tredjedel af de unge med tidligere eksisterende psykiske lidelser regelmæssige alkoholdrikkere eller illegale stofmisbrugere. De havde også høje rater af både ulovligt stofmisbrug med eller uden afhængighed og alkoholmisbrug med eller uden afhængighed.

 

 

At anerkende angst, depression og andre psykiske lidelser

 

Resultaterne af undersøgelsen giver de første beviser fra en nationalt repræsentativ stikprøve af unge for at identificere tidligere psykisk lidelse som en risikofaktor for overgangen til narkotika- og alkoholrelaterede problemer.

At anerkende angst, depression og andre psykiske lidelser – og endda symptomerne på disse forhold – i ungdommen og hjælpe børnene med at klare sig, behandle dem, når det er nødvendigt – er den bedste tilgang, da de vil være mindre tilbøjelige til at søge stoffer og alkohol til at behandle symptomerne på disse tilstande.

 

Angst og adfærdssygdomme

 

Undersøgelsen omfattede 10.123 unge i alderen 13 til 18 år, gennemgang af dataene viste, at 37,7% af de unge oplevede mindst 1 psykisk lidelse før deres første brug af alkohol, 47,6% før almindelig alkoholbrug og 66,6% før alkoholmisbrug med eller uden afhængighed. For narkotikamisbrug opfyldte 41,2% af ungdommen kriterierne for mindst 1 psykisk lidelse, før de fik mulighed for at bruge stoffer, 53,8% før første stofmisbrug og 66,8% før stofmisbrug med eller uden afhængighed.

Ungdommer med angst eller adfærdssygdomme havde højere satser på tværs af stadierne af alkohol og ulovlig brug af stoffer.

 

Sørg for, at dit barns behov er opfyldt under genopretningsprocessen

 

Hvis dit barn er blevet diagnosticeret med co-forekommende lidelser, skal du finde ham et behandlingsprogram, der er specialiseret i behandling af dobbeltforstyrrelser. Eller find et behandlingsprogram, der kan henvise til tjenester for at hjælpe med at behandle dit barns psykiske lidelse samtidig med at du får behandling for alkohol eller anden brug af stof og afhængighed. Sørg for at spørge behandlingsleverandører, om deres program er udstyret til at håndtere dette.

 

Hvis behandlingsleverandøren ikke er i stand til at behandle både stofforstyrrelsen og den psykiske sygdom samtidig, bør behandlingstjenesterne integreres med stofbrugerproblemerne og den psykiske sygdomsbehandler, der koordinerer service og pleje.

 

Når et barn har sammenfaldende lidelser, har han eller hun brug for hjælp til behandling af alle sygdomme. Sørg for, at dit barns behov er opfyldt under genopretningsprocessen.

 

Hvad er forbindelsen mellem depression og teenagestoffer?

 

Statistisk set har teenagere, der bruger stoffer eller alkohol, forhøjet odds for at udvikle symptomer på større depression eller anden depressiv sygdom. Forskerne forstår dog ikke fuldt ud, hvorfor forbindelsen mellem depression og stofbrug eksisterer blandt folk i denne aldersgruppe.

 

  • Depression

De fleste mennesker ved om alvorlig depression, en alvorlig mental sundhedstilstand, der er i stand til at stjæle berørte personer af deres motivation og evne til at nyde hverdagen eller bevare en følelse af velvære. Undertyper af denne tilstand omfatter sæsonbetonet affektiv lidelse (SAD), postpartum depression og psykotisk depression.

 

Andre officielt diagnostiske former for depressiv sygdom omfatter dysthymi eller vedvarende depressiv lidelse, præmenstruel dysforisk lidelse og forstyrrende stemningsdysregulationsforstyrrelse. Derudover kan lægerne separat diagnosticere depression udløst af forbrug af stoffer, alkohol eller medicin. Major depression er Amerikas mest alvorlige psykiske sygdom.

 

  • Underliggende personlighedstræk

Alle mennesker har deres karakteristiske reaktioner på meget stressende situationer. Psykologer og psykiatere bruger udtrykket negativt haster for at henvise til mennesker, som reagerer på sådanne situationer ved at handle på impulsive eller hensynsløse måder. Som regel har personer, der er ramt af negativ haste, visse underliggende personlighedstrækninger, herunder et relativt lavt niveau af sociability eller enighed, et relativt lavt niveau af samvittighedsfuld eller hensynsmæssig adfærd og et relativt højt niveau af neurotisk eller angstbaseret adfærd.

 

Fra depression til stofbrug

 

I undersøgelsen, der blev offentliggjort Sunhedsstyrelsen, en vurdering af 476 teenagere for at undersøge sammenhængen mellem adolescent depression og teenage stofmisbrug. Specifikt undersøgte forskerne virkningen af ​​udslæt og hensynsløs reaktion på stressfulde situationer, som karakteriserer negativ hasterhed. Alle deltagerne selv rapporterede deres engagement i brug af narkotika, alkohol og tobak samt deres erfaringer med symptomer på depression og deres typiske reaktioner på stressfulde situationer.

 

Forskerne bekræftede sammenhængen mellem at opleve depressionssymptomer under ungdomsårene og øgede odds ved at bruge en række stoffer, herunder alkohol, marihuana, opioid smertelindrende, tobak / cigaretter og den midlertidige gruppe af lægemidler kaldet inhalanter (som er særligt populære blandt yngre teenagere) . Desuden forbundne forskerne tilstedeværelsen af ​​depression til usædvanligt tidlig indledende brug af alkohol og cigaretter, såvel som relativt hyppigt alkohol og cigaretindtagelse.

 

Forskerne konkluderede, at adfærdsmæssige virkninger af negativ hasterhed i høj grad forklarer sammenhængen mellem depression og oddsene ved at bruge stoffer, alkohol eller cigaretter. Derudover konkluderede de, at negativ haster medvirker til at forklare forbindelsen mellem depression og den øgede sandsynlighed for at begynde alkoholbrug i en usædvanlig tidlig alder.

 

Undersøgelsens forfattere bemærker, at mens negativ haster udgør et forbindelsespunkt mellem adolescent depression og anvendelse af teenage stoffer generelt, synes det ikke at have indflydelse på, hvor ofte en teenagerbrug bruger forbrug af stoffer, alkohol eller tobak. Forfatterne mener, at folkesundhedsindsatsen, der fremhæver betydningen af ​​negativ haste, kan betydeligt afskrække stofbrug blandt teenagere, der er ramt af depression. De understreger også specifikt den potentielle effektivitet af at imødegå negativ haster hos teenagere, som i øjeblikket bruger indånding eller alkohol.

 

Søg på FindBotilbud.dk

Følg FindSocialeTilbud.dk