Teen stofmisbrug: Eksperimentering eller Misbrug?

0 BogmærkHvordan ved du, om en teenagers brug af stoffer, er eksperimentering eller misbrug, Forældre spørger ofte: Hvor går grænsen mellem eksperimenter og stofmisbrug? De kan måske vide eller have en stærk mistanke om, at deres barn bruger stoffer, men de fortæller sig selv: “Det er bare alkohol eller hash …” eller “Så længe det […]

0 Bogmærk

Hvordan ved du, om en teenagers brug af stoffer, er eksperimentering eller misbrug, Forældre spørger ofte: Hvor går grænsen mellem eksperimenter og stofmisbrug? De kan måske vide eller have en stærk mistanke om, at deres barn bruger stoffer, men de fortæller sig selv: “Det er bare alkohol eller hash …” eller “Så længe det ikke påvirker deres skolearbejde …”.

Hvordan kan en forælder vide, om deres teenagers alkoholforbrug eller anden stofbrug, er en fase eller et problem? Du bør overveje konsekvenserne af din mistanke, når du skal træffe en beslutning, om hvad der skal gøres, da den forkerte beslutning, kan være ødelæggende.

 

 

 

 

Eksperimentering er ikke harmløst!

 

Alkohol og hash kan have alvorlige konsekvenser. Det kan medføre øget risiko for ulykker, skader, læring og hukommelsestab, hjertesygdomme, søvnforstyrrelser og depression. Disse konsekvenser er særlig problematiske for unge, fordi deres hjerner stadig udvikler sig, til de er i midten af tyverne.

 

Eksperimentering er ikke harmløst, eller sundt for teenagere. Ca. 60% af teenagere prøver stoffer eller alkohol i gymnasiet. Næsten halvdelen af alle teenagere, gør ikke brug af stoffer og alkohol. 9 ud af 10 voksne, der bliver misbrugere af alkohol, eller andre stoffer begyndte at have et misbrug før de fyldte 18. En ud af fire gymnasieelever, der drikker eller tager stoffer, vil blive afhængige. Ingen stofbrug er helt uden konsekvenser.

 

Graden af ​​risiko er ukendt

 

Uanset årsagen til, at de er involveret i stofmisbrug, er teenagere programmeret til at eksperimentere. Samtidig ønsker de ikke de negative konsekvenser. Mens nogle teenagere eksperimenterer med stoffer, skubber andre grænser i musik, tøj eller sport osv.

 

Teenagere overvejer ikke negative konsekvenser, når de begynder på noget, de opfatter som uskyldigt, som alkohol eller hash. Måske sætter de grænser som: Jeg vil kun feste i weekenderne.

Nogle teenagere kan drikke alkohol eller tage stoffer uden at blive afhængig. Andre er ikke så heldige. Problemet er, at der ikke er nogen måde at forudsige, hvem der vil blive afhængig af, hvilket stof eller i hvilken tidsramme. Risikoen for at udvikle et problem eller et misbrug, kan skyldes personlig eller genetisk afhængighed eller psykisk sygdom. På den anden side bliver nogle teenagere stofmisbrugere uden en umiddelbar årsag.

 

Tegn på et stofproblem kan let overses.

 

Eksperimentering eller misbrug kan have samme konsekvenser. Det er normalt, at teenagere er humørsyge, ønsker selvstændighed, hævder sig selv og bruger mere tid sammen med jævnaldrende. Der er dog specifik adfærd, som bør betragtes som klare advarselssignaler, hvad enten den unge eksperimenterer eller har et misbrug, skal man være opmærksom på disse. Det er ikke bare forgiftning eller faldende karakterer, man skal ligge mærke til, også mindre og tidlige advarselstegn, herunder løgn, nye vennegrupper, ændring i udseende, søvnproblemer, humør ændringer og / eller tab af interesse for aktiviteter.

Hvis du ser flere af disse advarselstegn, eller en væsentlig ændring i personlighed, eller personlige vaner, bør du advare en forælder, og bede om at få hjælp.

 

Spil det sikkert – det er dit barns fremtid, der er på spil.

 

Selvom mange teenagere prøver alkohol eller andre stoffer, er denne adfærd ulovlig og skadelig. Selv i mindre mængder kan alkohol, og andre stoffer forårsage alvorlig skade, på en ung persons krop og hjerne. Dit barns hjerne udvikler sig stadig, hvilket gør, lejlighedsvis alkohol og anden stofmisbrug, væsentligt mere problematisk, end lejlighedsvis brug af alkohol og stoffer er, for voksne.

 

Detektion af en teenagers stofbrug, kræver aktivt engagement, ikke passiv nysgerrighed. Bedste tilfælde, dit barn tager ikke stoffer, og ved at snakke og lytte ofte, har du formidlet din nultolerancepolitik og sendt en klar besked om bekymring for dit barn. Det værste tilfælde, dit barn har et problem, du har fanget før det følger [ham / hende] i voksenalderen.

 

Hvis du er bekymret for dit barn, eller spørgsmålet om et barns brug er eksperimentering eller misbrug, så ring til et behandlingscenter og få en vurdering, det er en god start. Det vil fortælle dig, om dit barn er involveret i forsøg eller stofmisbrug. Vi kan hjælpe med at besvare spørgsmål, du har om hans / hendes brug og de konsekvenser, der kan opstå på grund af brugen. Vi tilbyder også behandling, uddannelse eller en anbefaling til bolig / indlæggelsesfaciliteter, hvis det er nødvendigt.

Søg på FindBotilbud.dk

Følg FindSocialeTilbud.dk