Sådan hjælper du din teenager, der nægter afhængighedsbehandling

0 BogmærkAt se sit barn, uanset hans/hendes alder, kæmpe med afhængighed er forfærdeligt, især når han/hun nægter at få hjælp. Når du har nået enden af dit reb, er der nogle sidste ting, du kan gøre for at få ham/hende i behandling. Ifølge amerikanske statistikker, kæmper Ca. 23 millioner amerikanere med en afhængighed, og har […]

0 Bogmærk

At se sit barn, uanset hans/hendes alder, kæmpe med afhængighed er forfærdeligt, især når han/hun nægter at få hjælp. Når du har nået enden af dit reb, er der nogle sidste ting, du kan gøre for at få ham/hende i behandling. Ifølge amerikanske statistikker, kæmper Ca. 23 millioner amerikanere med en afhængighed, og har behov for behandling, men det er kun omkring 3 millioner, der får den hjælp de skal have. Hvis du har et voksen barn i samme situation, tror du måske, at du ingen muligheder har, men det har du. Lær hvordan du hjælper dit barn, og find ud af, hvornår du skal søge hjælp.

 

 

 

 

Nuværende behandlingsmuligheder.

 

Hvordan har du talt med dit barn, om hans/hendes afhængighed? Går du med følelserne uden på tøjet? Er du mere emotionel end praktisk? Så kan en ny tilgang hjælpe dig, med alt det praktiske. Hvis alt du har bedt din søn/datter om at gøre, er at få hjælp, giver du ikke ham/hende nogen muligheder. Han/hun ved ikke, hvordan man får hjælp. Selv om han/hun ved, at han/hun skal foretage en forandring, ved han/hun ikke, hvordan man gør det. For at give ham/hun hjælp,skal du give ham de rigtige muligheder. Du kan finde behandlingsprogrammer her. Vær klar til at besvare alle indvendinger, der måtte komme fra dit barn, med et praktisk svar og med minimal følelse. Gør det svært for ham/hende at modargumentere behandlingen.

 

Prøv en intervention.

 

Naturligvis er misbrugere ikke altid praktiske eller logiske. De er styret af et kemisk stof. Hvis dit barn stadig nægter hjælp, kan du overveje at prøve en intervention. Udført korrekt, kan et indgreb være et kraftfuldt værktøj, til at skubbe en misbruger forbi punktet for benægtelse. En intervention kan dog være farlig, hvis dit barn er utilregnelig eller voldelig, kan en konfrontation som sådan en, udløse et udbrud. Den bedste måde at lave en intervention, er ved at ansætte en ekspert, til at planlægge og lede den. Professionelle ved, hvordan man håndterer misbrugere, på den rigtige måde og har beredskabsplaner, hvis tingene går galt.

 

Kan du tvinge en voksen til behandling?

 

Når alt andet fejler, kan du undersøge, om du kan tvinge dit voksne barn til rehabilitering. Svaret afhænger af, hvor du bor, og hvilke regler der gælder i din kommune. Tjek reglerne i din kommune og se om, den ønskede behandling er en mulighed. At tvinge nogen til at få hjælp er ikke ideelt, men det er heller ikke en dårlig taktik, hvis alt andet er prøvet. Undersøgelser viser, at behandling af afhængighed, ikke behøver at være frivillig at virke. Der er mange flere vigtige faktorer i et behandlingsprogram, der gør det effektivt. Hvis du kan få dit barn til behandling, på ethvert nødvendigt grundlag, er det et godt første skridt.

 

Hvornår skal man gå væk?

 

Om du vil det eller ej, er det tid til at tage afstand fra dit barn og hans/hendes afhængighed. Når du har udtømt alle dine ressourcer, og du ikke kan tvinge ham/hende til behandling. Når din fysiske, følelsesmæssige og mentale sundhed lider, er det på tide at gå væk. Fortæl dit barn, at du er færdig med, at bede ham/hende om at få hjælp, men når han/hun er klar, vil du være der, med støtte og ressourcerne til at få ham/hende i behandling. Det kan lyde hårdt, men du skal sætte grænser, og vide hvornår du har gjort alt, hvad du kan. Og hvem ved? At sætte den grænse og fortælle dit barn at du støtter ham/hende, kan endda være det, der skal til for, at overbevise ham/hende om at søge hjælp.

Søg på FindBotilbud.dk

Følg FindSocialeTilbud.dk